Collectie

Onze collectie bestaat naast shirts uit zaken die allemaal met het voetbal in Drenthe te maken hebben. Dat gaat van vaantjes, erelinten, mini-tenues naar glazen, speldjes, stickers en plaatjes. Ook hebben we een uitgebreide bibliotheek met onder andere jubileumboeken, jaarverslagen, presentatiegidsen en oude tijdschriften, maar ook vinyl singles, CD's en DVD's. Ons archief, het Drents Voetbalarchief, is verder gevuld met oude foto's en krantenartikelen.

Omdat veel dingen komen met een verhaal doet het alleen plaatsten van een paar foto's op de website afbreuk aan het geheel. Op onze sociale media pagina's plaatsen we regelmatig berichten waarbij we verschillende dingen laten zien en toelichten. Hieronder vindt u een aantal foto's om een indruk te geven.

Het museum is op dit moment een priv├ęcollectie, maar ons doel is om uiteindelijk een openbaar museum in te richten. De plannen daarvoor zijn er, maar op dit moment nog niet haalbaar. We blijven ons voorlopig richten op het onderzoeken en het uitbreiden van de collectie en organiseren van exposities.

VV Eext

MVV Alcides

SV Borger

SV Twedo

VV Ruinen

VV Valthermond

DVB / KNVB afd. Drenthe

VV Hoogeveen

DOS'63

Achilles 1894

VV Emmen

SVBC

HZVV

VV Buinerveen

VV Hijker Boys

BV Emmen

VV Peize

VV Nieuw Buinen

WKE'16

SV Weiteveense Boys

VKW

VAKO

SC Erica

ACV

Asser Boys

Raptim

VV Weerdinge